Jump to content


Photo

serversided crashing problem now?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 ChaosLegionnaire

ChaosLegionnaire

    Hey, not too rough!

  • Members
  • 72 posts
  • Location:
    Singapore

Posted 21 April 2013 - 12:39 AM

lol a spinoff from sarah's serversided lag problem topic... :D

seems the server still keeps crashing daily after i heard of that ram problem on the server. it crashed once yesterday and again just a few hours ago before i posted this. time to nag at the host to either repair the hardware or upgrade new hardware for the server for free? lol~

<ChaosLegionnaire> !pl
<ChaosLegionnaire> !gi
<Mission-Coop> There are no players ingame at this time.
<Mission-Coop> Gameinfo: (WOL) Map: M00_Tutorial.mix GDI: 0/24 players 0 points Nod: 0/24 players 4151 points 0.01.51 mins left SFPS: 60
<Mission-Coop> [GENERAL] Current game on map M00_Tutorial.mix has ended. Game was won by Nod by High score when time limit expired.
<Mission-Coop> Host: Mission Failed!
<Mission-Coop> Loading level M01.mix
<Mission-Coop> Host: [BR] Settings for M01.mix: Time Limit: 120, Mine Limit: 60, Vehicle Limit: 20.
<Mission-Coop> Host: Death_The_Kid has been recommended by BRenBot for: MVP on M00_Tutorial with 3146 points
<Mission-Coop> Host: Death_The_Kid has been recommended by BRenBot for: Most Kills on M00_Tutorial with 78 frags
<Mission-Coop> Host: Death_The_Kid has been recommended by BRenBot for: Best K/D Ratio on M00_Tutorial with 7.1
<Mission-Coop> Warning: The FDS has not responded to the last two status requests, it may have gone offline.
<Mission-Coop> Host: [BR] None died fighting the enemy
<Mission-Coop> Host: [BR] None died in battle
<Mission-Coop> Player Balages joined the game
<Mission-Coop> [GENERAL] Current game on map C&C_Coop_B01_B3.mix has ended. Game was won by Nod by Building Destruction.
<Mission-Coop> Host: Mission Accomplished!
<Mission-Coop> Loading level Skirmish00.mix

u can see above clearly that the server crashed as it went from m01 to coop b1.
CPU: C2D E8600 @ 4GHz (400x10) @ 1.3375V & C2Q Q6600 @ 3.2GHz (400x8) @ 1.4125V
CPU Cooler: Prolimatech Super Megahalems & Thermalright True Black 120 Rev. C
GPU: Asus 8800 GTS 512 TOP & Leadtek 1GB GTX460 OC
GPU Cooler: Scythe Musashi & Stock GTX460 Cooler
Mainboard: Asus Maximus II Formula & Gigabyte EP35-DS3
Memory: 4 X 1GB Kingston HyperX @ 800MHz @ 4-4-4-12 @ 2.1V
SSD: Samsung 830 128GB
HDD: WD Caviar Black 2TB & Hitachi 7K3000 2TB
Optical: LG GSA-H10N & BenQ DW1670 & Pioneer BDR-208DBK
Power Supply: Enermax Liberty 500W Modular & Super Flower Leadex Gold 550W Modular
Display: Asus VE248H
Input Devices: Microsoft Sidewinder X4 Keyboard & X5 Mouse
Speakers: Creative Inspire T6100 5.1 Surround System

#2 Dethdeath

Dethdeath

    Newbie

  • Administrators
  • 1,444 posts

Posted 21 April 2013 - 03:16 AM

The connection between XWIS and the FDS got broken.

The RAM problem isn't one related to hardware, but relates to the amount of memory the server uses at any given point. As you may know a windows application in a 32-bit environment can't go above 2GB RAM or it will run out of memory addresses. When that happens the application crashes, in this case the FDS.
Posted Image

#3 ChaosLegionnaire

ChaosLegionnaire

    Hey, not too rough!

  • Members
  • 72 posts
  • Location:
    Singapore

Posted 24 April 2013 - 09:02 PM

wah the fds v4 that memory hungry now to use up 2gb of ram? i dont recall the fds using up so much ram... unless u let it run on and on for weeks/months...
CPU: C2D E8600 @ 4GHz (400x10) @ 1.3375V & C2Q Q6600 @ 3.2GHz (400x8) @ 1.4125V
CPU Cooler: Prolimatech Super Megahalems & Thermalright True Black 120 Rev. C
GPU: Asus 8800 GTS 512 TOP & Leadtek 1GB GTX460 OC
GPU Cooler: Scythe Musashi & Stock GTX460 Cooler
Mainboard: Asus Maximus II Formula & Gigabyte EP35-DS3
Memory: 4 X 1GB Kingston HyperX @ 800MHz @ 4-4-4-12 @ 2.1V
SSD: Samsung 830 128GB
HDD: WD Caviar Black 2TB & Hitachi 7K3000 2TB
Optical: LG GSA-H10N & BenQ DW1670 & Pioneer BDR-208DBK
Power Supply: Enermax Liberty 500W Modular & Super Flower Leadex Gold 550W Modular
Display: Asus VE248H
Input Devices: Microsoft Sidewinder X4 Keyboard & X5 Mouse
Speakers: Creative Inspire T6100 5.1 Surround System

#4 arnyswart

arnyswart

    God

  • Administrators
  • 1,649 posts
  • Location:
    Australia

Posted 24 April 2013 - 11:34 PM

We will check this out further.
Posted ImagePosted Image

#5 Dethdeath

Dethdeath

    Newbie

  • Administrators
  • 1,444 posts

Posted 25 April 2013 - 09:30 AM

It's an issue related to the 4.0 FDS, memory/VM usage goes through the roof for some reason, it's probably a memory leak of some sorts.
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users